Een vooruitblik op Willem II (thuis) vanuit de Boeren-Box

Aanstaande zaterdagavond (let op aanvang: 18:30 uur!) speelt FC Groningen de thuiswedstrijd tegen Willem II. Een belangrijke confrontatie om de punten in Groningen te houden. Dit is uiteraard allemaal te volgen vanuit de Boeren-Box FC Groningen!

Directeur Hans Nijland van FC Groningen geeft door middel van zijn nieuwsbrief een terugblik en een vooruitblik op de komende periode. Deze is hier te bekijken.

Hierbij alvast een Boeren-Box preview:

Terugblik Roda (uit)

“We hebben onszelf afgelopen zondag in Limburg een zeer slechte dienst bewezen. Daar waar we een week eerder tegen Ajax nog een prima teamprestatie leverden, hebben we onszelf tegen Roda JC geblameerd. Een onherkenbare ploeg zat in Kerkrade geen moment in de wedstrijd en heeft nauwelijks uitzicht gehad op een verdienstelijk resultaat. Het werd in Kerkrade voor alles en iedereen die FC Groningen een warm hart toedraagt, een zeer teleurstellende middag”, aldus Hans Nijland.

Competitie-opzet
Gisteren en vandaag (maandag en dinsdag – red.) zijn de directies van de Eredivisieclubs in Wageningen bij elkaar geweest om onder meer te praten over een mogelijke nieuwe competitie-opzet. Daarbij zijn zeven verschillende modellen gepresenteerd. Na een goede en open discussie met alle vertegenwoordigers hebben we dit aantal weten terug te brengen tot drie, inclusief de huidige competitie-opzet. Afgesproken is om deze drie modellen verder uit te werken en op korte termijn in vervolgsessies nader met elkaar te gaan bespreken. In de voorjaarsvergadering van mei 2017 wordt een definitief besluit genomen over de competitie-opzet vanaf het seizoen 2018/2019. Wij houden u natuurlijk op de hoogte zodra er meer bekend is!

Nieuwe speler: Mike te Wierik
“Vorige week hebben wij de aanstaande overgang van Mike te Wierik van Heracles Almelo naar FC Groningen aangekondigd. Dezer dagen hopen wij ook de medische keuringen positief te kunnen afronden. Wij hebben daar alle vertrouwen in en daarom hebben wij de perspresentatie van Te Wierik al gepland. Die is morgenmiddag (woensdag – red.) om 16.00 uur in het Noordlease Stadion”, aldus Hans Nijland.

Kortom, er zijn weer veel ontwikkelingen voor de korte en de lange termijn! Wij verwelkomen u graag aanstaande zaterdagavond in de Boeren-Box voor de wedstrijd FC Groningen – Willem II.