Faber strijdvaardig en met gezonde ambitie

Bron: FCGroningen.nl

FC Groningen opent vrijdagavond met Vitesse het bal in de 21ste speelronde van de Eredivisie. De aftrap in Arnhem is om 20.00 uur. Veertien duels voor het einde van de competitie is het winter transferwindow gesloten. Trainer Ernest Faber beschikt over een ‘jonge en frisse’ selectie en wil met die ploeg zo hoog mogelijk eindigen.

Voor vrijdagavond zijn alle spelers uit de negentien namen tellende eerste selectie beschikbaar voor de uitwedstrijd tegen Vitesse. “Nieuw is ‘Deyo’ Zeefuik, die nog niet meteen in de basis zal starten. Mike te Wierik doet het goed op die positie. Zeefuik zal voor zijn plek moeten knokken. Voor Mimoun Mahi geldt dat we van dag tot dag bekijken hoe het met zijn belastbaarheid is gesteld. Hij ging er zaterdag in het duel met Heracles uit voorzorg eerder af en trainde vandaag ook korter dan de rest van de groep. Met Ajdin Hrustic hebben we voor zijn positie een prima alternatief. Ajdin doet het op dit moment goed.”

Ritme
Daags na de wedstrijd in Arnhem zullen diverse spelers van de eerste selectie hun minuten gaan maken bij FC Groningen onder-23, dat zaterdagmiddag thuis op Corpus den Hoorn speelt tegen vv Capelle. “We willen iedereen zoveel mogelijk ritme laten opnieuw. Vrijdagavond na onze wedstrijd tegen Vitesse zal er overleg volgen met trainer Alfons Arts over wie er mee gaat doen. Op voorhand hebben we geen ‘calamiteiten’.”

Kansen
Met Vitesse treft FC Groningen de huidige nummer zes van de ranglijst, die negen punten méér heeft dan de 22 van de FC. “Vitesse is een goede ploeg met spelers die graag naar voren spelen. In de omschakeling zijn ze echter verdedigend nog wel eens wat nonchalant. Daarvan moeten we zien te profiteren. Er liggen voor ons altijd weer kansen en we gaan dan ook voor maximaal resultaat met ons talentvolle elftal. Het transferwindow is gesloten. Iedereen mag het in het hier en nu laten zien. Alle aandacht en energie gaat uit naar deze eerstvolgende wedstrijd. We zijn nog steeds ambitieus en heel strijdvaardig. We willen winnen en zo hoog mogelijk eindigen.”

De eerstvolgende wedstrijd in de Boeren-Box FC Groningen is op zondag 11 februari om 16:45 uur tegen ADO Den Haag!