“AGRARISCHE BEURS ‘TROTS OP HET NOORDEN’ IS EEN KRACHTIG PLATFORM”

De Boeren-box kan terugkijken op een geslaagde tweede editie van de agrarische beurs ‘Trots op het Noorden’. Stadion Euroborg was afgelopen twee dagen lang het middelpunt van de agrarische sector in Noord-Nederland. In totaal waren er – verspreid over de twee dagen – zo`n 1.500 bezoekers die een kijkje namen op de beursvloer of één van de seminars bijwoonden in een skybox van Euroborg.

‘Trots op het Noorden’ was op woensdag 22 en donderdag 23 november hét trefpunt voor alle agrarische ondernemers en hun (toekomstige) leveranciers en de plek voor iedereen die actief is in de agrarische branche. De Boeren-box, waarin tal van bedrijven uit de agrarische sector zijn vertegenwoordigd, kijkt met een goed gevoel terug op deze dagen.

“Tijdens de tweede dag sprak ik iemand die het mooi wist te verwoorden: de beurs is een krachtig platform voor de agrarische sector, is professioneel georganiseerd en heeft de deelnemers kwalitatief goede gesprekken opgeleverd. Dat zijn complimenten waar we het als organisatie voor doen. Met elkaar willen we dat iedereen trots is op deze sector en dat straalt de beurs uit”, aldus voorzitter van de Boeren-box Jos Hofsteenge.

Vooral op de tweede dag was het druk in stadion Euroborg, het onderkomen van FC Groningen. Naast de meer dan dertig bedrijven die zich presenteerden op de beursvloer, werden verschillende seminars en trainingen over actuele onderwerpen bezocht. Ook waren er aan het begin van de middag weer studenten van het Terra College aanwezig.

De beurs bood een schat aan actuele informatie op het gebied van akkerbouw, rundvee- en dierhouderij. Het is tevens de ultieme plek om het netwerk uit te breiden en onderlinge contacten te versterken. “Het is goed geweest om elkaar op deze beurs te treffen. Met ongeveer 1.500 bezoekers kijken we terug op een mooie opkomst. Er zijn mooie gesprekken gevoerd, onderlinge verbindingen gelegd en er is daadwerkelijk handel gedaan. Daarnaast was het ook gewoon gezellig tijdens de afsluitende borrel om met vakmensen te praten die in onze sector werkzaam zijn. Kortom; opnieuw twee geslaagde dagen.”

Deelnemers die zich tijdens de tweedaagse beurs in Euroborg presenteerden waren; Abiant, Agrio Uitgeverij, Agrisun, ABN Amro, Achterhof Makelaardij, Agriplaza Makelaars, Alfa Accountants en adviseurs, Alfa Melktechniek, Audax Renewables, Bout Advocaten, Boven B.V., BTN de Haas B.V., Century, Daniels Smart Energy, DeHaan Advocaten en Notarissen, Drenthe Signaal, EAZ Wind, FC Groningen, Groenoord, HOC opleiding en training, HS Agri, HS Werkt, Kuil Banden, KWS, Mechielsen, Met Gijs, Ad Nooren, Notebomers Agrabouw, Loonbedrijf Lucas Stuut & Zn, The Transition Company, Terra MBO Groningen, Univé, VisscherHolland, Voersilo’s & Voertransport | WH van der Heide, Windmolens op Maat.

De Boeren-box dankt alle deelnemers en bezoekers aan de agrarische beurs ‘Trots op het Noorden’.